Ukrayna‘dan Ziyaret ve Uluslararası İşbirliği ve Ortaklık Görüşmesi

Ukrayna‘dan Ziyaret ve Uluslararası İşbirliği ve Ortaklık Görüşmesi

25-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında Ukrayna Zhytomyr Politeknik Devlet Üniversitesi'nden 2 kişi ve Ukrayna Igor Sikorsky Kiev Politeknik Enstitüsü’nden 4 kişi olmak üzere 6 adet öğretim üyesi Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında ve Uluslararası İşbirliği ve Ortaklık ile ilgili bölümümüze ziyarette bulunmuşlardır.

Bölümüz öğretim üyelerinden Prof.Dr. Kaan ERARSLAN “Madenlerin Değerlendirilmesi ve Sanal Gerçeklik” konularında sunumlar yaparak katkıda bulunmuştur. Prof.Dr. Oktay ŞAHBAZ “Jameson Flotasyon Hücresi ve Cevher Zenginleştirme” hakkında sunum gerçekleştirmiştir. Ayrıca kendisinin geçmişteki tecrübeleriyle yürüttüğü Uluslararası projeler ve işbirlikleri hakkında bilgilendirmelerde bulunmuştur.

Ukrayna Zhytomyr Politeknik Devlet Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç.Dr. Vasyl Mamray üniversitesi ve yapılan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirmiştir. Ayrıca Türkiye ve diğer ülkelerle bitmiş ve yürütülen Erasmus projeleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulunmuştur. Ukrayna Igor Sikorsky Kiev Politeknik Enstitüsü’nden Dr. Olena Han üniversite ve Jeomühendislik bölümü olarak yürüttükleri çalışmalar ile ilgili sunum yapmıştır.

Uluslarası İşbirliği ve Ortaklık kapsamında Dekanımız Prof.Dr. Cengiz KARAGÜZEL ve Prof.Dr. Oktay ŞAHBAZ Ukrayna Igor Sikorsky Kiev Politeknik Enstitüsü’ndeki öğretim üyeleriyle online toplantı gerçekleştirmiştir. Bu toplantı sonunda Uluslarası İşbirliği ve Ortaklık protokolü imzalanmıştır. Bu protokol vasıtasıyla uluslarası projeler ve seminerler yapılması planlanmıştır. Ayrıca Erasmus+ öğrenci değişimi ve bölümümüz Yabancı Öğrenci Yüksek Lisans veya Doktora programından Ukrayna’daki öğrencilerin faydalanabileceği hakkında görüşmeler yapılmıştır.

Bu ziyaret vasıtasıyla emeği geçen herkese teşekkür eder, uluslarası işbirliği ve ortaklıkların artmasını temenni ederiz.

Maden Mühendisliği Bölümü

Son Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2022, Çarşamba