Yeni Staj Başvuruları

Yeni Staj Başvurularında: 

Öğrencilerimiz staj yapmak için herhangi bir işletmeden onay aldıklarında, kabul mektuplarında staj yapacakları süre içerisinde kendilerine maaş ödenip ödenmeyeceğinin, ödenecekse ne kadar maaş ödeneceği bilgilerinin mutlaka belirtilmesi gerekmektedir. Kabul mektubunda bu yönde bir bilgi olmaması durumunda öğrencilerimizin staj yapmaları mümkün değildir. Eğer ücret ödenecekse, staj yapılacak İşletme, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Öğrenci arasında öğrenciler staja başlamadan önce işletme tarafından bir sözleşme yapılacak, 3 nüsha olacak sözleşme önce İşletme yetkilileri ve öğrenci tarafından imzalanacaktır. Staj Sigorta Talep Formu ile öğrencilerimiz sigorta girişlerinin yapılması için bölümlerine başvuracağı zaman yanlarında getirdikleri üç nüsha sözleşmeyi Dekanlık makamına da imzalattıracaklar ve sözleşmelerin bir nüshası Fakültede, diğer nüshası öğrencide kalacak, son nüsha ise öğrenci tarafından staja başlamadan önce İşletmeye teslim edilecektir. İlgili öğrencilere duyurulur.

Yeni Staj Sigorta Talep Formu:  

Tıklayınız.

Önemli:  

  • Öğrencilerin staj yapacakları şirket tarafından gönderilen kabul mektupları antetli kağıtta olmalıdırAksi taktirde kabul mektupları işleme alınmayacaktır.
  • “3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre İşletmelerde Mesleki Eğitim Gören Öğrencilerin Ücretlerinin bir kısmının işsizlik sigortası fonundan karşılanmasına ilişkin usul ve esaslar” kapsamında 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminden başlamak üzere işletmelerde mesleki eğitim gören, staj ve tamamlayıcı eğitime devam edenler için  STAJ ÜCRETLERİNE İŞSİZLİK FONU KATKISI ÖĞRENCİ VE İŞVEREN BİLGİ FORMU (tıklayınız) ' nun öğrenci ve firma tarafından karşılıklı imzalanarak, öğrenci tarafından Staj Sigorta Talep Formuna eklenerek bölümüne teslim edilmesi gerekir. Öğrenciye ücret ödendiğine dair banka dekontunun da staj bitiminde yine öğrenci tarafından bölümüne teslim edilmesi gerekmektedir.
    Not: Kamu kurum ve kuruluşları bu kapsam dışındadır; Kamu kurum ve kuruluşlarında staj yapan öğrenciler için bu formun doldurulmasına gerek yoktur.

 

Son Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2024, Çarşamba