Kütahya Dumlupınar Üniversitesi‘nin İlk AB Merkezi Projesi Maden Mühendisliği’nden

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi‘nin İlk AB Merkezi Projesi Maden Mühendisliği’nden

20-24 Kasım 2023 tarihlerinde Avrupa Birliği Yükseköğretim Kurumları için Kapasite Geliştirme (CBHE) Programı’ndan hibe alınan EMINReM (Master Programme in Eco-Mining and Innovative Natural Resources Management) projesinin ilk eğitim ziyareti ve toplantısı Üniversitemiz Maden Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Böylece Prof. Dr. Oktay Şahbaz'ın koordinatörlüğünde üniversitemizin ilk Merkezi Proje aktivitelerine start verilmiş olundu.  

Toplantı, Dumlupınar Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü araştırmacılarıyla, Kazakistan, Özbekistan ve Ukrayna'daki üniversitelerin Maden Mühendisliği bölümlerinden gelen araştırmacıları bir araya getirdi. Toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman gerçekleştirdi, ardından üniversitemiz adına Prof. Dr. Oktay Şahbaz, Prof. Dr. Ali Uçar, Prof. Dr. Cengiz Karagüzel ve Dr. Öğr. Üyesi Enes Zengin, proje kapsamında yürütülen çalışmalara dair detaylı sunumlar gerçekleştirdi. Prof.Dr. Kaan Erarslan, Prof. Dr. Oktay Şahbaz ve Dr. Öğr. Üyesi Enes Zengin tarafından, üniversitemizde yürütülen yüksek lisans programları,  VR laboratuvarı uygulamaları ve kalite süreçleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Prof. Dr. Ali Uçar ve Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, Mühendislik Fakültesi ve Maden Mühendisliği bölümlerindeki güncel gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Maden Mühendsiliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cengiz Karagüzel, projenin madencilik alanında ülkemizdeki ilk merkezi proje olmasının önemine vurgu yaptı. Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya’nın madenlerle zengin bir yer olması nedeniyle konuyla ilgili yapılan proje çalışmalarının değerine vurgu yaptı. Rektörümüz, bu çalışmaların bilhassa uluslararası ölçekte yapılmasının, merkezi fonlardan ülkemize bütçe getirilmesinin ve Türki Devletler ile ortaklıkların kurulmasının ise ayrıca taktire şayan olduğunu belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2023, Perşembe